Do skal a slují boňkovských

Chcete vědět, kolik toho zbylo z hradu Puchart? Víte kde je skála Jelení skok? Tušíte, kdo byl Tlustý Jan? Jak se liší netopýr od vrápence? Hráli jste někdy opravdu terénní hru? Vařili jste na ohni brgul?

Pokud alespoň jednou odpovíte NE, pak máte jedinečnou příležitost to změnit! Již tuto sobotu.

Sraz: sobota 4.X. v 10.10 na zastávce na Šromotově nám.
Návrat: autobusem v 17.30 ke Slávii

Čeká nás nenáročná trasa z Radíkova na Boňkov a náročné šplhání po svazích a srázech v okolí Boňkova. Budete potřebovat: pevnou turistickou obuv, oblečení do lesa a k ohni (tj. nejlépe z přír. materiálu, nenápadných barev, spíš starší – v drsném terénu a může přijít k úhoně), zápisník a tužku, šátek, baterku, zavírací nůž, lžíci, jídelní misku (plast, nerez, ešus), svačinku na odpoledne, něco na pití, min. 0,5l pitné vody (na vaření) + suroviny na vaření: 1 špekáček (nebo odpovídací kousek kabanosu či klobásy), 1 střední brambor, krajíc či 2 chleba (dle vlastní spořeby), 20 Kč na autobus + pár korun na limču.

Zájemci – dejte nám vědet, ať víme jak velký kotlík vzít.
S modrou oblohou
Ája & Hoč.

Příspěvek byl publikován v rubrice Výprava a jeho autorem je Pošík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Do skal a slují boňkovských

  1. Sobotní výprava se vyšla téměř úplně podle plánu. Na zastávce se nás sešlo 13 – škoda, že v barvách kmene jen 5, zbytek byli plantážníci, většinou úplně zelení nováčkové. Proto byli podrobeni testu odolnosti – sestup do údolí kartáčovitě hustým lesním porostem, přechod potoka a zdolání strmého suťového svahu na Boňkov. Občas jsme si něco zahráli ( třeba Ovečky v mlze či Šiškový golf), ukázali, určili či ochutnali. Na plácku u štol, kde jsme zakotvili na oběd nás překvapila tabule, že je to Přírodní památka, ale i to, jak je zarostlý travou. Na uvaření brgulu i vrápence ve štole nám čas zbyl, na Tlustého Jana už bohužel ne. O důvod víc se sem vypravit znovu.
    mt.

Komentáře nejsou povoleny.